De maand juni is net voorbij en we kijken graag even terug op een gezellig drukke maand. Met veel leuke gasten in ons lunchcafé, maar liefst drie evenementen waar we mochten staan en sponsor zijn geweest. Gouda Maakt Toekomst, 4 juni 2023, Goudasfalt te Gouda. Het Gras van de Buren, 9 en 10 juni 2023, Voedselbos De Middengaarde te Nieuwegein. Yoga on the Beach, 25 juni 2023, De Markt te Gouda.
![]() Sindskort hebben wij drie smaken van BOUCHE kombucha; lemondrop, earlybird en hibiscus. Alle drie met een heerlijke, verfrissende smaak. Perfect voor de zomer! - LEMONDROP smaakt verfrissend naar citrus met een vleugje vlierbloesem dat verstopt zit achter de originele smaak van gefermenteerde thee. - EARLYBIRD heeft een heerlijke neutrale smaak voor als je zin hebt in een ochtenddrankje of een nodige 'pick me up'. Verfijnd met fris fuit en biologische kruidenthee. - HYBISKUS7 is een bloemig en frisse thee met de smaak van tropisch fruit. Het eindigt met een licht bitter gevoel die gemaakt is door citroenschil en een mix van jasmijn en hibiscus te infuseren. Stan werkt graag vanuit hunzelf, en de eigen ervaring. Omdat die liever werkt met beeld dan taal komen in het werk geen woorden voor, het doel is om middels beeld het gevoel dat die heeft over te brengen. Reeds heeft die een serie werken gemaakt rond diens dagelijks leven en herinneringen aan diens jeugd. Dit alles is samengekomen in een boekje en een aantal prints.
In ons lunchcafé staan ter expositie en verkoop het boekje, een Risoprint en drie etsen rond dit thema. Stan werkt ook bij ons, dus je kunt hem op dinsdagen en zaterdagen ook zelf aanspreken. Je vindt meer van Stan's werk op: @stan.vanbuiten www.stanvanbuiten.com ![]() Dinsdag 16 mei a.s. verschijnt het boek ‘Moeiteloos mindful: meditaties om uit je hoofd te komen’ van Michiel de Krom. Die avond lanceert Michiel zijn boek in Lunchcafé curcuma, i.s.m. Eressëa Gouda. En jij kunt er bij zijn! Onder het genot van een hapje en een drankje laat Michiel je kennismaken met de unieke, vernieuwende vorm van mindfulness die hij in zijn boek uiteenzet. Ook zal hij je in een geleide meditatie laten proeven hoe het is om moeiteloos mindful te zijn. • Datum: 16 mei van 20:00 - 21:30 uur (inloop vanaf 19:30 uur) • Plaats: Lunchcafé curcuma (Korte Groenendaal 21, Gouda) • Vrije toegang, maximaal 35 plaatsen Wil je er graag bij zijn? Meld je aan via: michiel@moeiteloosmindful.nl Vind hier meer informatie over het boek. ![]() Wist je dat de term 'cafeïnevrij' eigenlijk niet helemaal juist is? Ook al wordt de meeste cafeïne verwijderd, er blijft altijd nog iets achter; zo’n 2 tot 4 mg per kop. Een verwaarloosbare hoeveelheid vergeleken met de gemiddeld 85 mg cafeïne in een kop gewone filterkoffie. De cafeïne kan op meerdere manieren aan de koffieboon worden onttrokken. Het gebruik van oplosmiddelen, zoals dichloormethaan, is hierbij de meest gangbare. Bij biologische koffie gaat het anders. Dit wordt op basis van de CO2 methode gedaan i.v.m. de BIO certificering. Daarbij worden de ongebrande koffiebonen bij omgevingstemperatuur onder druk met vloeibare CO2 gespoeld om de cafeïne op te lossen en te verwijderen. Bron: BD Totaal, biologische groothandel ![]() Vereerd dat wij zijn gevraagd voor het allereerste nummer van het splinternieuwe magazine 'Voedselbossen'! Met een groot interview en prachtige foto's van Astrid den Haan. En mét een recept uit ons lunchcafé voor wortel-rabarbermuffins. Magazine 'Voedselbossen' wordt uitgegeven door Stichting Groener. Zij vinden het fijn om kennis en ervaring te delen. Dit doen zij door evenementen te organiseren, presentaties te verzorgen en door publicaties uit te geven. Het meeste wat zij doen heeft rechtstreeks te maken met het realiseren van voedselbossen. Hierdoor denkt de stichting de wereld groener en dus mooier te kunnen maken met o.a. magazine 'Voedselbossen'. Meer info: www.winkelgroener.nl ![]() Zoek je een fijne werkplek? We've got you! Met gratis WiFi, voldoende stopcontacten en fijne koffies helpen wij jou je werkdag door. ☕️💛🌱 OPEN: di. t/m za. van 10:00 - 17:30 uur. Korte Groenendaal 21, Gouda curcumagouda@gmail.com Helaas is de lezing 'Granen in de keuken' door Arike Mijnlieff van woensdag 8 maart geannuleerd door omstandigheden.
Wij vinden het erg jammer dat de lezing deze keer niet door kan gaan. Houd u onze sociale media en deze website in de gaten voor eventuele nieuwe lezingen en andere acties. ![]() Heb je deze 'Geef Gouda Door' kadobon met de feestdagen gekregen? Is bij ons in te leveren dus kom bij ons genieten van een heerlijke lunch, of neem iemand mee voor kurkuma latte of koffie met een gebakje. Of iets anders, mag ook natuurlijk ;-). Ondersteun je weer een lokale ondernemer. 💛🌱 Wil je iemand zo'n bon cadeau doen? Onze overbuurvrouw @the_gouda_shop verkoopt ze. ![]() Nu het einde van dit jaar is genaderd, refecteer ik een beetje. Ik wil dit tussendoor vaker doen. Even dankbaar zijn en beseffen wat er is en wat we hebben. Niet altijd maar doorgaan. Maar oud & nieuw blijft iets 'magisch' hebben als het gaat om reflectie. In 2022 namen we afscheid van een aantal geweldige teamleden en verwelkomden een aantal geweldige nieuwe. Dankzij hen wordt mijn werk bij het runnen van Lunchcafé curcuma een stuk eenvoudiger. En natuurlijk ook, jullie gasten bedankt allemaal voor alle bezoekjes, lieve woorden, vertrouwen en gezelligheid. Proost op jullie! 🥂 Want zonder jullie wij dit niet kunnen doen. |
Archief
October 2023
|