Bananencake. Meestal staat deze heerlijkheid bij ons in de vitrine. Gebakken door onze collega Jewel, want zij maakt de lekkerste.
Goed nieuws; de mooie dagen zitten er weer aan te komen. Dit ijsje, dat wij sinds kort verkopen, is echt ideaal voor de lange, zonnige en dorstige zomerdagen. Stel je voor, watermeloen met munt...mmm! Ingrediënten: 73% watermeloen, water, rietsuiker, limoensap en verse munt. Komende week zijn we een weekje gesloten want ik, Birgit, ga de 4daagse in Nijmegen lopen 😎. Heel veel zin in! Dinsdag 25 juli zijn we weer open, graag tot dan! 👋🏻💛🌱 Groetjes, Birgit NIEUW • Wilder Land 🌱 Wilder Land maakt de lekkerste producten waar jij van kunt genieten, waar boeren van kunnen bestaan en waar zo veel mogelijk diersoorten op afkomen. Wij serveren de ijsthee 'kouwe klets', maken limonade van de botanische siroop en verkopen vanaf nu losse thee met een prachtig bewaarblik. Natuurherstel om je vingers bij af te likken! Zo komen er steeds meer gezonde weilanden en akkers. Want de langgerekte weilanden waar koeien en schapen op staan te grazen zien er vaak mooi strak en groen uit, maar veel weilanden in ons land zijn er slecht aan toe. Er groeit maar één soort gras, meestal Engels raaigras. Het is op deze weilanden slecht gesteld met de biodiversiteit. Het zijn eerder “groene” woestijnen dan bloemrijke weides met vogels en vlinders, zoals je vroeger vaak zag. Wilder Land werkt samen met boeren om de biodiversiteit te stimuleren. Met het inzaaien van meer inheemse kruiden of (on)kruiden krijgen we steeds meer gezonde weilanden en akkers. De bloemen van deze kruiden trekken zo weer insecten aan die hard nodig zijn voor het bestuiven van gewassen. Deze natuurlijke bestuivers hebben we hard nodig voor onze voedselvoorziening. Kortom: biodiversiteit is van levensbelang voor ons allemaal! www.wilder-land.com De maand juni is net voorbij en we kijken graag even terug op een gezellig drukke maand. Met veel leuke gasten in ons lunchcafé, maar liefst drie evenementen waar we mochten staan en sponsor zijn geweest. Gouda Maakt Toekomst, 4 juni 2023, Goudasfalt te Gouda. Het Gras van de Buren, 9 en 10 juni 2023, Voedselbos De Middengaarde te Nieuwegein. Yoga on the Beach, 25 juni 2023, De Markt te Gouda.
Sindskort hebben wij drie smaken van BOUCHE kombucha; lemondrop, earlybird en hibiscus. Alle drie met een heerlijke, verfrissende smaak. Perfect voor de zomer! - LEMONDROP smaakt verfrissend naar citrus met een vleugje vlierbloesem dat verstopt zit achter de originele smaak van gefermenteerde thee. - EARLYBIRD heeft een heerlijke neutrale smaak voor als je zin hebt in een ochtenddrankje of een nodige 'pick me up'. Verfijnd met fris fuit en biologische kruidenthee. - HYBISKUS7 is een bloemig en frisse thee met de smaak van tropisch fruit. Het eindigt met een licht bitter gevoel die gemaakt is door citroenschil en een mix van jasmijn en hibiscus te infuseren. Stan werkt graag vanuit hunzelf, en de eigen ervaring. Omdat die liever werkt met beeld dan taal komen in het werk geen woorden voor, het doel is om middels beeld het gevoel dat die heeft over te brengen. Reeds heeft die een serie werken gemaakt rond diens dagelijks leven en herinneringen aan diens jeugd. Dit alles is samengekomen in een boekje en een aantal prints.
In ons lunchcafé staan ter expositie en verkoop het boekje, een Risoprint en drie etsen rond dit thema. Stan werkt ook bij ons, dus je kunt hem op dinsdagen en zaterdagen ook zelf aanspreken. Je vindt meer van Stan's werk op: @stan.vanbuiten www.stanvanbuiten.com Dinsdag 16 mei a.s. verschijnt het boek ‘Moeiteloos mindful: meditaties om uit je hoofd te komen’ van Michiel de Krom. Die avond lanceert Michiel zijn boek in Lunchcafé curcuma, i.s.m. Eressëa Gouda. En jij kunt er bij zijn! Onder het genot van een hapje en een drankje laat Michiel je kennismaken met de unieke, vernieuwende vorm van mindfulness die hij in zijn boek uiteenzet. Ook zal hij je in een geleide meditatie laten proeven hoe het is om moeiteloos mindful te zijn. • Datum: 16 mei van 20:00 - 21:30 uur (inloop vanaf 19:30 uur) • Plaats: Lunchcafé curcuma (Korte Groenendaal 21, Gouda) • Vrije toegang, maximaal 35 plaatsen Wil je er graag bij zijn? Meld je aan via: michiel@moeiteloosmindful.nl Vind hier meer informatie over het boek. Wist je dat de term 'cafeïnevrij' eigenlijk niet helemaal juist is? Ook al wordt de meeste cafeïne verwijderd, er blijft altijd nog iets achter; zo’n 2 tot 4 mg per kop. Een verwaarloosbare hoeveelheid vergeleken met de gemiddeld 85 mg cafeïne in een kop gewone filterkoffie. De cafeïne kan op meerdere manieren aan de koffieboon worden onttrokken. Het gebruik van oplosmiddelen, zoals dichloormethaan, is hierbij de meest gangbare. Bij biologische koffie gaat het anders. Dit wordt op basis van de CO2 methode gedaan i.v.m. de BIO certificering. Daarbij worden de ongebrande koffiebonen bij omgevingstemperatuur onder druk met vloeibare CO2 gespoeld om de cafeïne op te lossen en te verwijderen. Bron: BD Totaal, biologische groothandel Vereerd dat wij zijn gevraagd voor het allereerste nummer van het splinternieuwe magazine 'Voedselbossen'! Met een groot interview en prachtige foto's van Astrid den Haan. En mét een recept uit ons lunchcafé voor wortel-rabarbermuffins. Magazine 'Voedselbossen' wordt uitgegeven door Stichting Groener. Zij vinden het fijn om kennis en ervaring te delen. Dit doen zij door evenementen te organiseren, presentaties te verzorgen en door publicaties uit te geven. Het meeste wat zij doen heeft rechtstreeks te maken met het realiseren van voedselbossen. Hierdoor denkt de stichting de wereld groener en dus mooier te kunnen maken met o.a. magazine 'Voedselbossen'. Meer info: www.winkelgroener.nl |
Archief
April 2024
|