Robiena Randjitsing-Bhoelan van Natural Healing House in Zoetermeer is Orthomoleculair Therapeut. Bij Robiena staat het achterhalen van de diepliggende oorzaak van jouw gezondheidsproblemen centraal. Met geneeskrachtige groenten, fruit, kruiden en andere natuurlijke middelen, die voor jou genezend zijn, zal ze vervolgens het herstellend vermogen van jouw lichaam stimuleren. Dit past helemaal binnen het concept van Lunchcafé curcuma.
De echte oorzaak van MS Toen Robiena bevallen was kreeg haar dochter vlak na de geboorte neurologische ziekteverschijnselen, waarna vele jaren van onderzoek volgden. Naast de reguliere onderzoeken verrichtte Robiena zelf ook onderzoek. De neurologische klachten bleken veroorzaakt te worden door dezelfde ziekteverwekker als die van Multiple Sclerose (MS). Met de kennis die ze in de jaren heeft opgedaan, heeft zij een stuk geschreven over MS. In dit stuk geeft zij antwoord op de diepliggende oorzaak ervan. Ook vertelt zij wat er in het lichaam van MS patiënten gebeurt, hoe de MS-symptomen tot stand komen en hoe de oorzaak aangepakt kan worden. Ze zoomt in op wetenschappelijke studies naar Neurofilamenten, T-Lymfocyten, B-Lymfocyten, Antilichamen, Antistoffen en laesies in het hersenweefsel, die allen wijzen naar dezelfde oorzaak. Deze waardevolle studies legt zij naast de kennis van Anthony William. Het artikel heeft Robiena speciaal geschreven voor MS-patiënten, om antwoord te geven op dringende vragen die vele van hen hebben. Het artikel: https://naturalhealinghouse.nl/de-echte-oorzaak-achter-ms/ Lijkt het je ook leuk om te leren hoe je de lekkerste groenten fermenteert? Op een eenvoudige manier? Freek van der Vlist vertelt je deze avond wat fermenteren inhoudt, je maakt een grote pot kimchi die je mee naar huis neemt én je hebt een leuke avond. Freek is een begrip als het aankomt op fermenteren. Hij is een van de weinige chef-koks in Nederland die zijn ingrediënten zelf plukt en deze verwerkt tot mooie en smaakvolle gerechten. Ontzettend leuk dat hij zijn eerste workshop fermenteren in samenwerking met ons organiseert. Meer informatie en aanmelden. Programma:
Sinds de opening van ons lunchcafé in 2016 werken wij samen met groothandel 'BD-Totaal' uit Houten. BD-Totaal biedt sinds 1993 een gecertificeerd 100% biologisch assortiment voor catering, horeca en zorg. Niet alleen duurzaamheid maar ook de minimale belasting van natuur, milieu en grondstoffen zijn voor hen vanzelfsprekend.
Naast biologisch kijken zij ook naar de ecologische voetafdruk. Hoe kleinschaliger, schoner of regionaler, hoe liever het hen is. Binnenlands geproduceerd heeft altijd de voorkeur. Daarom kiezen wij dus voor BD-Totaal; zij bieden ons het passende assortiment om u lekker eten, biologisch en duurzaam te serveren. Meer info: www.bd-totaal.nl Begin februari was er een uitzending van de Keuringsdienst van Waarde over olijfolie. Hierin kwam naar voren dat er rotte olijven worden gebruikt om de olie te maken. Onze groothandel, BD Totaal, heeft haar leverancier benaderd en wat vragen gesteld, zie hieronder de Q&A.
In de uitzending was ook te zien, dat er ook olijven gebruikt werden die op de grond lagen. Gebruiken jullie ook olijven die op de grond hebben gelegen? De olijven die op de grond liggen worden 'lampante' genoemd. Voor biologische olijfolie is het gebruik van lampante-olijven niet toegestaan. Wij werken uitsluitend met leveranciers die biologisch gecertificeerd zijn voor onze olijfolie. Bovendien verandert de vetzuursamenstelling wanneer er olijven van de grond worden gebruikt, wat de olie diskwalificeert als ' vierge' olijfolie. Olijfolie vierge en extra vierge, wat is het verschil? Niet iedere olijfolie mag zomaar ‘extra vierge’ heten. Hiervoor moet de olie aan strenge eisen voldoen, met als belangrijkste criterium dat het gehalte aan vrije vetzuren onder de 0,8 procent moet liggen. Bovendien moet de olie van de eerste koude persing zijn. Dat betekent dat de olie niet behandeld is met chemicaliën of warmte bij de persing. De bio virgin olijfolie is ook van de eerste koude persing, ook worden er geen chemicaliën of warmte gebruikt. Het grootste verschil tussen beiden is dat ‘vierge’ olijfolie een gehalte aan vrije vetzuren van max 2% mag hebben en ‘extra vierge’ olijfolie van max 0,8 %. Voor welke temperatuur is extra vierge geschikt? Temperatuur tot 180°C. Milde olijfolie wordt verkregen door de olie te raffineren, kunnen jullie uitleggen hoe het fysische raffineer proces werkt? In het raffinageproces worden geen gebruikt gemaakt van chemicaliën. O.a. hoge temperaturen/filtratie worden gebruikt om smaak, kleur en geur uit de olijfolie te verwijderen. De volledige Q&A kun je lezen op de site van BD Totaal. |
Archief
November 2024
|