Over Lunchcafé curcuma
Lunchcafé curcuma is gehuisvest in een rijksmonumentaal pand uit 1639. Bijna dertig jaar was het de plek van een kapsalon, in het interieur is daar niet veel meer van terug te vinden. Alleen de lange spiegel op de begane grond verraadt de vorige bestemming.
Na een flinke verbouwing van 3,5 maand opent Curcuma in oktober 2016 haar deuren. Een fris en eigentijds café is het resultaat. Een plek waar de bewuste consument (h)eerlijk kan koffie drinken, lunchen en borrelen. Met Birgit Fijen aan het roer als eigenaresse én chef. De gerechten op de kaart zijn vegetarisch (veelal ook veganistisch) én biologisch. Daarnaast kan men in Curcuma terecht met uiteenlopende (dieet)wensen. Zo'n plek bestond nog niet eerder in Gouda. |
Over Birgit
Mijn passie voor koken en het culinair verzorgen van anderen heeft mijn hele leven al een belangrijke rol gespeeld. Na de middelbare school koos ik daarom zonder nadenken voor de Middelbare Hotelschool in Den Haag en aansluitend daarop heb ik drie jaar in het Hilton in Rotterdam gewerkt. Hierna besloot ik terug naar de schoolbanken te gaan om commerciële economie te studeren, waarna ik een aantal jaren in de marketing en communicatie heb gewerkt. Mijn passie ligt bij de horeca. Koken, bakken, proeven en de gerechten vervolgens met anderen opeten; het liefst ben ik daar de hele dag mee bezig en dankzij het opzetten van Lunchcafé curcuma heb ik dit kunnen verwezenlijken. Ik zie je graag terug in ons gezellige lunchcafé! |