Toen wij de gebakjes van 'Rose & Vanilla' voor de eerste keer proefden, konden we het bijna niet geloven; allemaal glutenvrij én lactosevrij en ontzettend lekker van smaak. Ambachtelijk gemaakt met de beste biologische ingrediënten. De taartjes zijn bedacht door Daphne. De kinderen van Daphne zijn nl. allergisch voor gluten en koe- en geitenmelk. Omdat Daphne graag bakt, werd het een uitdaging voor haar om zoetigheid te bakken dat glutenvrij én lekker was. Na veel experimenteren werd stapte Daphne met haar baksels naar de Bakkerswinkel in Utrecht en niet lang daarna volgden meer winkels. En nu dus ook bij ons in Gouda verkrijgbaar. Doordeweeks serveren wij de vegan walnotenbrownie en het appeltaartje, ook vegan. In het weekend wordt hier het hazelnoten-schuimgebakje aan toegevoegd. Kom je ook snel een keertje proeven? Wat hebben we een heerlijke maanden achter de rug en wat zijn we blij dat we jullie weer mogen ontvangen!
Om dit zo te houden en om verdere verspreiding van het virus te voorkomen, vragen we jullie bij een bezoek aan ons om de corona huisregels te volgen en daarom naar onze lieve collega's te luisteren. We vragen om jullie geduld en vooral begripvol te zijn; we zitten hier samen in, samen staan we sterk! Sinds maandag (10 aug.) is de horeca verplicht hun gasten te vragen om zich te registreren ten behoeve van bron- en contactonderzoek door de GGD bij een besmetting. Dit betekent: • dat wij werken op basis van reservering, vooraf of aan de deur. • dat wij een korte gezondheidscheck bij binnenkomst afnemen. • dat wij u, indien er geen klachten zijn, vervolgens een zitplaats toekennen. •dat wij u vragen om uw contactgegevens op vrijwillige basis te registreren. Uw contactgegevens worden uitsluitend gebruikt voor bron- en contactonderzoek door de GGD en op verzoek van de GGD. Als uw gegevens met toestemming worden geregistreerd, zullen die na 14 dagen door ons worden vernietigd. Voelt u zich gezond dan bent u natuurlijk van harte welkom in ons lunchcafé en kunt u blijven genieten van uw kop koffie, lunch of borrel! Dit is een vrij rechttoe rechtaan recept voor suikerarme granola. De granola krijgt een soort dikke, koekachtige consistentie met een milde bananensmaak. Wij hebben er iets meer van gemaakt om deze bakjes voor een give-away voor een huwelijk mee te vullen, dit recept is genoeg voor een flinke pot. Tips: - bewaar de granola in een afsluitbare bus of glazen pot. Zo blijft deze nog zeker twee weken goed. Wel eerst goed af laten koelen voordat je het in de pot doet. Als het nog een beetje warm is, wordt het sneller taai. Goed laten afkoelen is dus het advies. - serveer de granola met (biologische) yoghurt of kwark en met vers fruit. Yum! Bereidingstijd: ca. 30 min. NODIG ● 250 g havermout ● 50 g amandelen ● 50 g pompoenpitten ● snufje zout ● 3 el kokosolie, op kamertemperatuur ● 3 el ahornsiroop ● 2 (rijpe) bananen HOE 1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. 2. Mix in een grote kom havermout, amandelen, pompoenpitten en zout. 3. Mix in een andere kom kokosolie, ahornsiroop en bananen. 4. Voeg het bananenmengsel toe aan het droge mengsel en meng zodat alles goed bedekt en klonterig is. 5. Keer de kom op een bakplaat en verdeel de granola in een gelijkmatige laag. 6. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak 15 tot 20 minuten, controleer om de ca. 10 minuten en draai de granola om met een (houten) lepel of spatel. Als je de granola lekker knapperig wilt, kun je de stukken elke keer dat je checkt, in kleinere stukjes breken en terug in de oven zetten totdat je een knapperig mooi bruin-goudkleurig geheel hebt. Laat de granola volledig afkoelen voordat je het in een (glazen) pot doet om te bewaren. Enjoy! |
Archief
November 2024
|