Lunchcafé curcuma Gouda
  • Home
  • Nieuws
  • Activiteiten
    • Ademsessies met mini cacao ceremonie
  • Menu
  • Over
  • Impressie
  • Contact
    • Contactgegevens en openingstijden
    • Contactformulier
    • Reserveren
  • INSTAGRAM

RECEPT: Bananen-amandel granola

3/8/2020

 
Foto
 Dit is een vrij rechttoe rechtaan recept voor suikerarme granola. De granola krijgt een soort dikke, koekachtige consistentie met een milde bananensmaak. Wij hebben er iets meer van gemaakt om deze bakjes voor een give-away voor een huwelijk mee te vullen, dit recept is genoeg voor een flinke pot.

Tips:
- bewaar de granola in een afsluitbare bus of glazen pot. Zo blijft deze nog zeker twee weken goed. Wel eerst goed af laten koelen voordat je het in de pot doet. Als het nog een beetje warm is, wordt het sneller taai. Goed laten afkoelen is dus het advies.
- serveer de granola met (biologische) yoghurt of kwark en met vers fruit. Yum!

Bereidingstijd: ca. 30 min.
NODIG
● 250 g havermout
● 50 g amandelen
● 50 g pompoenpitten
● snufje zout
● 3 el kokosolie, op kamertemperatuur
● 3 el ahornsiroop
● 2 (rijpe) bananen

HOE
1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Mix in een grote kom havermout, amandelen, pompoenpitten en zout.
3. Mix in een andere kom kokosolie, ahornsiroop en bananen.
4. Voeg het bananenmengsel toe aan het droge mengsel en meng zodat alles goed bedekt en klonterig is.
5. Keer de kom op een bakplaat en verdeel de granola in een gelijkmatige laag.
6. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak 15 tot 20 minuten, controleer om de ca. 10 minuten en draai de granola om met een (houten) lepel of spatel.

Als je de granola lekker knapperig wilt, kun je de stukken elke keer dat je checkt, in kleinere stukjes breken en terug in de oven zetten totdat je een knapperig mooi bruin-goudkleurig geheel hebt. Laat de granola volledig afkoelen voordat je het in een (glazen) pot doet om te bewaren.

Enjoy!


Comments are closed.

    Archief

    October 2025
    September 2025
    August 2025
    July 2025
    June 2025
    May 2025
    April 2025
    March 2025
    February 2025
    January 2025
    December 2024
    November 2024
    October 2024
    September 2024
    August 2024
    July 2024
    June 2024
    May 2024
    April 2024
    March 2024
    February 2024
    January 2024
    December 2023
    November 2023
    October 2023
    September 2023
    August 2023
    July 2023
    May 2023
    April 2023
    March 2023
    February 2023
    January 2023
    December 2022
    November 2022
    October 2022
    September 2022
    August 2022
    July 2022
    June 2022
    May 2022
    March 2022
    February 2022
    January 2022
    December 2021
    November 2021
    October 2021
    August 2021
    July 2021
    May 2021
    April 2021
    March 2021
    February 2021
    December 2020
    November 2020
    October 2020
    August 2020
    June 2020
    May 2020
    April 2020
    March 2020
    February 2020
    January 2020
    August 2019
    July 2019
    June 2019

    RSS Feed

Picture
| HOME |  © 2020 'Lunchcafé curcuma Gouda' | Korte Groenendaal 21 | 2801 JP Gouda | [email protected] | tel. 06- 481 17 954 |
KvK nr. 65797930 |
Foto's o.a. door: Foodslices, Astrid den Haan,  Wendy van Bree,  Gouds Genieten en Francis Frionnet
  • Home
  • Nieuws
  • Activiteiten
    • Ademsessies met mini cacao ceremonie
  • Menu
  • Over
  • Impressie
  • Contact
    • Contactgegevens en openingstijden
    • Contactformulier
    • Reserveren
  • INSTAGRAM