Dit is een vrij rechttoe rechtaan recept voor suikerarme granola. De granola krijgt een soort dikke, koekachtige consistentie met een milde bananensmaak. Wij hebben er iets meer van gemaakt om deze bakjes voor een give-away voor een huwelijk mee te vullen, dit recept is genoeg voor een flinke pot. Tips: - bewaar de granola in een afsluitbare bus of glazen pot. Zo blijft deze nog zeker twee weken goed. Wel eerst goed af laten koelen voordat je het in de pot doet. Als het nog een beetje warm is, wordt het sneller taai. Goed laten afkoelen is dus het advies. - serveer de granola met (biologische) yoghurt of kwark en met vers fruit. Yum! Bereidingstijd: ca. 30 min. NODIG ● 250 g havermout ● 50 g amandelen ● 50 g pompoenpitten ● snufje zout ● 3 el kokosolie, op kamertemperatuur ● 3 el ahornsiroop ● 2 (rijpe) bananen HOE 1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. 2. Mix in een grote kom havermout, amandelen, pompoenpitten en zout. 3. Mix in een andere kom kokosolie, ahornsiroop en bananen. 4. Voeg het bananenmengsel toe aan het droge mengsel en meng zodat alles goed bedekt en klonterig is. 5. Keer de kom op een bakplaat en verdeel de granola in een gelijkmatige laag. 6. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak 15 tot 20 minuten, controleer om de ca. 10 minuten en draai de granola om met een (houten) lepel of spatel. Als je de granola lekker knapperig wilt, kun je de stukken elke keer dat je checkt, in kleinere stukjes breken en terug in de oven zetten totdat je een knapperig mooi bruin-goudkleurig geheel hebt. Laat de granola volledig afkoelen voordat je het in een (glazen) pot doet om te bewaren. Enjoy! Comments are closed.
|
Archief
November 2024
|