Specerijen kunnen we slechts als smaakstoffen beschouwen, maar gelukkig voor ons bieden specerijen ook een lange lijst van fytonutriënten*, vitamines en mineralen, verbeteren ze onze spijsvertering en opname van voedsel. (*plantaardige stoffen met medicinale eigenschappen) Net als elk ander kwaliteitsingrediënt moeten we specerijen ook goed bewaren. Zo blijven ze ons zowel smaak als voedingsstoffen geven. Dus niet in het halfopen plastic zakje opbergen 😉. Hierbij enkele tips om specerijen goed te houden in het keukenkastje. 1. Hele kruiden gaan ongeveer een jaar mee en gemalen kruiden tot zes maanden. 2. Houd alle kruiden uit de buurt van hitte en licht en bewaar ze in luchtdichte glazen potten. Metalen potjes kunnen verbindingen bevatten die de kruiden chemisch kunnen verstoren, terwijl plastic containers condensatie bevorderen, wat tot bederf leidt. 3. Bewaar kruiden op een koele, donkere plaats (zoals een la of kast) en plak een etiket met datum op de pot om jezelf eraan te herinneren wanneer je weer vers moet kopen. 4. Koop kruiden in kleine hoeveelheden, zodat je het op kunt maken voordat het bederft. Grote potten zien er misschien prachtig uit, maar wees realistisch in wat je nodig hebt en gebruikt. Hopelijk inspireren ullen deze tips je om bewuster te zijn van het kopen en bewaren van je specerijen! Comments are closed.
|
Archief
September 2024
|