Sommige gerechten op onze kaart zijn zo populair dat we ze regelmatig terug laten komen. Zo ook onze inmiddels beroemde gegrilde paprika-tomatensoep. Het geheim van deze smaakvolle soep zit 'm in, behalve het gebruik van biologische producten, het roosteren van de paprika's. Ze gaan in hun geheel op de bakplaat en de zaadlijsten verwijderen we pas na afloop. Uitje aanbakken, tomaten erbij en het is al bijna klaar. In de herfst- en wintermaanden kiezen we voor kant-en-klare gepelde tomaten; makkelijk, lekkerder en beter voor het milieu. O ja; de kokosmelk geeft de soep romigheid en maakt 'm helemaal vegan. Hieronder het recept voor jouw eigen Curcuma-soep!
Gegrilde paprika-tomatensoep - voor 4 personen Ingrediënten 6 paprika's 2 blikken gepelde tomaten 1 grote ui, of twee kleine 1 blik kokosmelk Oregano en/of rozemarijn naar smaak Peper en (zee)zout 500 mililiter water Zo maak je het Verwarm de oven voor op 200 graden. Gril de paprika's in hun geheel op een bakplaat voor ongeveer 20-30 minuten. Een beetje zwartgeblakerd is niet erg, het schilletje haal je makkelijk los. Snijd ondertussen een ui fijn en bak glazig in een koekenpan met een eetlepel kokosolie. Voeg de tomaten, kruiden en kokosmelk toe en roer door. Haal de paprika's uit de oven, laat iets afkoelen. Verwijder de zaadlijsten en voeg ze in grove stukken toe aan de soep. Verwarm nog even. Pureer met een staafmixer of blender tot een gladde massa. Voeg zoveel water toe tot het de gewenste dikte heeft. Breng als laatste op smaak met zout en/of peper. Lekker met verse basilicum. Eet smakelijk! Comments are closed.
|
Archief
November 2024
|