|
"Salades zijn saai"? Nooit meer als je onze gids voor de lekkerste salades bij de hand houdt en zorgt voor variatie met onze tips! 💛🌱
Stap 1 | één of meerdere 'basissen'. Stap 2 | groenten. Stap 3 | (plantaardig) eiwit. Stap 4 | een 'slimme' koolhydraat. Stap 5 | gezonde vetten. Stap 6 | dressing. Stap 7 | extra toppings. Ideeën: 1. romaine sla, botersla, witlof, radicchio, (baby)spinazie, waterkers, veldsla, snijbiet, kiemen. 2. asperge, biet, artisjok, komkommer, paprika, wortel, broccoli, erwten, rode ui, rode kool, selderij, champignons, zoete aardappel, radijs, tomaat, bloemkool, etc. Probeer voor de variatie geroosterd, gemarineerd, rauw of ingelegd. 3. kidneybonen, zwarte bonen, kikkererwten, linzen, spliterwten, edamame, tofu, tempeh. 4. quinoa, gerst, bruine/wilde rijst, boekweit, sobanoedels, gierst. Denk ook aan vers en gedroogd fruit. 5. oliën: olijfolie, walnootolie, druivenpitolie, kokosolie. Zaden: pompoenpitten, zonnebloempitten, sesamzaad, hennepzaad, chiazaad, lijnzaad. Noten: amandelen, pecannoten, walnoten, cashewnoten, pijnboompitten, paranoten, macadamianoten, pistachenoten. 6. versgeperste citrussappen, salsa, hummus, gepureerd fruit, rauwe appelciderazijn. 7. kruiden; basilicum, munt, bieslook, dille, peterselie, koriander, dragon, etc. Wij hopen dat deze gids je nieuwe ideeën geeft om je salades net iets interessanter en gewoonweg lekkerder te maken! 😋 Comments are closed.
|
Archief
October 2025
|
RSS Feed